NAŠI ABSOLVENTI

Studium na Fakultě chemické VUT v Brně není jen o teorii!

Naši studenti se v průběhu studia velmi často dostanou do přímého kontaktu s praktickými aplikacemi a výzkumem pro komerční sféru. Dbáme na to, aby jim tyto zkušenosti přinesly konkrétní užitek pro jejich následné uplatnění v budoucím zaměstnání.

Oslovili jsme některé z našich absolventů s prosbou o krátké zhodnocení jejich působení na fakultě s důrazem na jejich současné uplatnění v praxi. Téměř nás překvapilo, že se nám dostalo veskrze pozitivních reakcí.

Ing. Jiří Červenka
Ing. Jiří Červenka
Technický inženýr – Zákaznický servis
PEGAS NONWOVENS, s.r.o.

„Když jsem končil na Střední průmyslové škole chemické, věděl jsem, že chci v oboru pokračovat. Neměl jsem ale představu, kam dál a utěšoval jsem se alespoň dosaženou maturitou. Nakonec mě zachránila FCH VUT, která nabírá studenty za určitých podmínek bez přijímaček nebo s přijímačkami, které však nejsou bůhvíjak náročné. To mě nakonec přesvědčilo, abych zkusil štěstí.

Na začátku to sice byl pořádný dril, protože se do nás snažili napumpovat co nejvíce informací skrze přednášky, cvičení, laboratoře a domácí úkoly. Pokud člověk ale skutečně chce a maká na sobě, dokáže se na škole bez problému udržet. Zkrátka abyste šli studovat FCH VUT, nemusíte být hvězdy – FCH VUT byste měli jít studovat, pokud se opravdovými jedničkami chcete stát.“

Ing. Radek Holešinský
Ing. Radek Holešinský
Ředitel
Výzkumný ústav stavebních hmot, a.s.

"Už od základní školy mě fascinovalo pozorovat chemické reakce v praxi a mít možnost experimentovat. Volba oboru na vysoké škole pro mě proto byla jednoduchá. Chemická fakulta VUT má navíc špičkovou pověst a rozhodně mě nezklamala. Studentský život mi dal možnost poznat nové kamarády, kolegy i vynikající akademiky, se kterými se setkávám na společných projektech dodnes.

Jako výzkumný pracovník dnes a denně oceňuji nejen bohaté teoretické a praktické dovednosti, které mi profesoři byli schopni předat, ale jako manažer jsem rád i za možnost podílet se na univerzitní samosprávě. Na svá studentská léta na CHF VUT budu prostě vždy rád a s úsměvem vzpomínat."

Ing. Denisa Hanisková
Ing. Denisa Hanisková
Studentka doktorského studia
Fakulta chemická, VUT v Brně

"Štúdium na chemickej fakulte ma bavilo aj kvôli tomu, že to nebolo len o teórii a prednáškach, ale študent má možnosť si hromadu vecí „ošahať“ v rôznych laboratórnych cvičeniach. V rámci výuky sme sa boli pozrieť aj v početných chemických prevádzkach. A tí, ktorým nestačili exkurzie, si to mohli v rámci študentskej praxe vyskúšať na vlastnej koži."

Bc. Jakub Palovčík
Bc. Jakub Palovčík
Student navazujícího magisterského studia
Fakulta chemická, VUT v Brně

"Chemie mě chytla za srdce hned, jak jsem se s ní setkal poprvé. Proto když jsem vybíral kam na vysokou, Fakulta chemická na VUT byl můj největší favorit. Chtěl jsem jednoduše studovat školu, kde bude věda provázaná s praxí. A s čím jsem se tedy v reálu setkal? Exkurze, laboratoře, přednášky odborníků z praxe, moderní přístroje a přátelská atmosféra. Studuji dál a neměnil bych!"

Ing. Blanka Kremláčková, DiS.
Ing. Blanka Kremláčková, DiS.
Specialista pekárenské divize
PENAM, a.s. Brno

Proč jsem studovala právě FCH na VUT v Brně? Protože jsem chtěla získat kvalitní vysokoškolské vzdělání. Navíc je Brno městem studentů, takže bylo rozhodnuto! Během studia jsem si rozšířila vědomosti teoretické i praktické. Naučila se jak individuální práci (třeba jako pomocná síla v laboratoři mikrobiologie), tak práci v týmu. Na co stále vzpomínám, jsou skvělí spolužáci z mého ročníku. Tým, co táhl za jeden provaz. Nesmím zapomenout na osobní přístup vyučujících, kteří nás dokázali zaujmout svým výkladem a inspirovali nás jít dál, být věrní oboru, který studují.

Za těch x let od promoce jsem stále věrná „potravinám“, tak práci pro PENAM, a.s. - lídru pekařském oboru. Studovat „chemárnu“ byla dobrá volba stejně jako jsou dobrou volbou naše výrobky. Při jejich výrobě jsou využívány moderní trendy z oboru ve spojení kvality a bezpečnosti potravin. Svou troškou „do mlýna“ přispívám i já :).